A diamond ring, A Rolls-Royce, A Hasselblad camera.
There are times when, if you want the best in a class,
you automatically know what to buy.

 

Kutsumme tätä Flodmaniksi.

Ainutlaatuinen ruotsalainen metsästys- ja urheiluampumisase. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu haulikko. Sen on suunnitellut Ruotsin ansioitunein kilpa-ampuja Rune Flodman.

Flodman on teknisesti huippulaatua. Sen jokainen osa täyttää korkeat vahvuus ja tarkkuus vaatimukset.

Flodman on jo tänään huomisen sukupolven haulikko. Flodmanista sinä metsästäjä ja urheiluampuja saat elinikäisen kumppanin.

Flodmanin ainutlaatuinen rakenne antaa useita yhdistelmämahdollisuuksia ja täydessä laajuudessa kokonaisen asejärjestelmän; haulikko, kaksiluotipiippu, bockbüchsflinte. Voit valita vapaasti...

Olemme onnistuneet yhdistämään matalan elegantin muodon ja todella hyvän tasapainon ja "raa àn voiman". Vaihdettavat supistajat sinulle mahdollisuuden valita oiken piipun säädön kaikissa tilanteissa.

Flodmanissa on vakiotoimituksessa harmaastateräksestä valmistetut "silkkimatto" piiput, jotka eivät anna häiritseviä refleksejä.

Flodmanissa tekniikka on huippulaatua. Sen piippu "itse aukeava". Yksityiskohta, jota arvostaa paljon silloin kun tarvitaan nopeita uudelleenlatauksia.

Lipas on muotoiltu siten, että potkaisu tapahtuu miellyttävimmin (straight-line-recoil suomeksi suora-linja-potkaisu). Ampuminen tuntuu siten mukavammalta. Mutta tämän ansioista voi myös laukaista nopeasti toisen hyvin tähdätyn laukauksen.

TUOTEUUTUUKSIA

Kombi- ja kaksoismetsästys/vapaakivääripiiput, jotka myös sopivat aikaisemmin valmistettuihin Flodman aseisiin.
Piput, jotka on valmistettu titaanista, ovat kestävämmät ja kuitenkin kevymmät.(40-50% kevyemmät kuin perinteiset piiput).

Tiedot Flodman aseesta

Ase Flodman haulikko
Paino 2,8 - 3,8 Kg
Piipun pituus 700 - 770 mm
Haulikoko 12/70
Luotikoko 7x57R , 7x65R , 9,3x74R
Poraus Monisupistajat
Varmistintyyppi Automaatti tai käsisäätöinen
Laukaisutyyppi  Kertalaukaisu piipunvalitsijalla
Pyssyn peräntyyppi Suora englantilainen tai pistooliote
Pyssyn perä materiaali Öljytty pähkinäpuu
Lisävarusteet Titaanipiiput, kombipiiput, kaksiluotipiiput, loisto pyssynperä, kaiverrus.
Kommentit Kokonaan ruostumatonta, matala lipas

FLODMAN HAULIKON EDUT

Yleistä

Flodman on maailman matalin päällekkäispiippuinen haulikko. Sen painopiste on hyvin alhainen ja sen tasapaino on hyvä.
Lippaan korkeus on vertailukelpoinen side by side haulikoiden kanssa. Se on jopa matalampi kuin joissain side by side haulikoissa.

Flodmanissa on straight-lin-recoil (suomeksi suora-linja-potkaisu).Matalan lippaan, "laatikkotakamuksen" ja pyssynperän muotoilun takia potkaisut tuntuvat miellyttävimmiltä. Potkaisu tuntuupienemältä ja hyvin tähdätty toinen laukaus voidaan ampua hyvin nopeasti.

Suuri määrä pyssynperän malleja antaa mahdollisuuden hankkia itsellesi sopivimman. Koska pyssynperä on helppo purkaa, on myös huolto ja aseen hoito helppoa.

Flodmanin piiput ovat "Itseaukeavat". Erona muihin haulikoihin on se, että piippuja ei käytetä jännityskoneistona. Kun mekanismi/koneisto on jännitetty huippuunsa, putoavat piiput alas omasta painostaan. Piiput avautuvat myös enemmän kuin muissa aseissa. Tämä tekee niistä helposti ja nopeasti ladattavia.

Flodmanissa on maailman vahvin piipun ja lippaan lukitus. Joukko valmistajia on ratkaissut tämän käyttämällä pulttia saranana. Flodmanin loistava potkaisun kumoamisärjestelmä on periaatteessa kulumaton.

Piiput

Flodmanissa on vaihdettavat supistajat. Piiput on painekoeammuttu 1200 baarilla. Flodmanissa voi käyttää teräshauleja.

Erikoistilauksesta sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaisia muutoksia Flodmaniisi.

Erilaisia ulkomuotoja.
-vakiomali, joka useimmat valitsevat, on teräksenharmaa. Se estää refleksit tehokkaasti.
-himmeän kiiltävä tai täyskiiltävä on provosoivampi.

Kiinteästi asennettu etutukki on joko metsästys tai urheilumallinen.

Flodmanissa on uusi patentoitu ejektorirakenne. Se tuntee patruunan hylsyn laajentumisen patruunatilassa terän läpi, joka aikaan saa ejektoritoiminnan. Tämä etu on se, että toiminnossa on pienempi määrä yksityiskohtia. Sitä paitsi pyssy ei ole niin tyhmä, että se kuluttaisi "sokeissa" laukauksissa tai laukeamattomissa patruunoissa ejektoria. Silloinhan ei ole olemassa ulosheitettävää ammuttua patruunaa.

Rakenne

Flodmanissa on kokonaan uusi rakenne, jossa olemme kiinnittäneet suurta huomiota seuraaviin seikkoihin.

Nopean toiminta-ajan olemme saaneet seuraavalla toimintatavalla. Olemme jättäneet pois hanat ja käyttäneet niiden sijaan jousijänniteistä lyömätappia (iskuria), joka osuu lyhintä, suorinta tietä hammashattuun. Näin saamme nion 20 tuhannesosa sekunnin toiminta-ajan (liipasimen painalluksesta patruunan syttyttämiseen). Erikoisluokassa kun puhutaan haulikosta.

Flodmanissa on täsmällinen puristus. Välttääkseen laukaisuvirheen ej puristus saa olla liian kova. Se ei saa myöskään olla laahaava (laahus). Sen pitää tuntua suunnilleen siltä kuin lasipuikon taittaminen.

Rakenne tekee Flodmanista kokonaan paremman kuin yhdistelmäase tai kaksoismetsästyskivääri, joissa puhdas ja täsmällinen puristus on välttämätön vaatimus. Tutustu Flodmaniin ja vertaa muihin.

Flodman on varma. Mutta siinä on kuitenkin valinnanvapaus. Kaikki välttämättömät osat koneistossa on asetettu "käytännöllisiin" paikkoihin. Ei siis ole mitään epätasapainoa osissa, joiden tarkoitus on laukaista mekanismi. Sanomme sen olevan tasapainossa tai että sillä on sisäinen passiivinen varmistin. Tähän mekanismiin olemme saaneet patentin.

Flodman pyssy toimitetaan normaalisti automaatti varmistimella. Jos haluat käyttää pyssyä ampumaradalla, voi tuntua vaivalloista poistaa varmistinta aina ennen jokaista laukausta. Kilpailusäännöt ovat kuitenkin sellaiset, että saat pummin jos unohdat poistaa varmistimen. Näissä tilanteissa voidaan helposti poistaa automaattivarmistin ja otta käyttöön käsikäyttöisen.
Automaattivarmistus sadaan helposti säädettyä takaisin esimerkiksi metsästyskäyttöä varten. Vaihto kestää noin minuutin.

 

   
     
© 2007, Flodman Guns